تنفیذ وصیت نامه
۱۳۹۴/۰۶/۰۴ ۲۲:۱۴ | 9,116 بازدید
۱۳۹۴/۰۶/۰۴ ۲۲:۱۴ | 9,116 بازدید
۱۳۹۴/۰۶/۰۳ ۰۸:۵۸ | 7,199 بازدید
۱۳۹۴/۰۶/۰۳ ۰۸:۵۳ | 7,297 بازدید
۱۳۹۴/۰۶/۰۳ ۰۸:۵۱ | 6,304 بازدید
۱۳۹۴/۰۶/۰۲ ۱۸:۰۹ | 7,058 بازدید
۱۳۹۴/۰۶/۰۲ ۱۷:۱۸ | 6,935 بازدید
۱۳۹۴/۰۶/۰۲ ۱۷:۱۲ | 6,602 بازدید
۱۳۹۴/۰۶/۰۲ ۱۶:۴۲ | 6,807 بازدید
۱۳۹۴/۰۶/۰۱ ۰۰:۳۲ | 7,385 بازدید
۱۳۹۴/۰۵/۳۱ ۱۱:۱۹ | 6,189 بازدید
۱۳۹۴/۰۳/۰۲ ۰۸:۲۳:۲۸ | 4,778 بازدید
ماده1ـ تمام رانندگان، سرنشينان وسايل نقليه، متصديان حمل و نقل زميني، عابرين پياده و فعالان درحوزه حمل و نقل و عبور و مرور مشمول اين قانون ميباشند.
ماده2ـ به افسران كادر و پيماني مورد وثوق راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران كه براي تشخيص تخلفات مربوط به حمل و نقل و عبور و مرور تعيين شده و آموزش لازم را ديده اند اجازه داده ميشود، تخلفات مربوطه را وفق قانون تشخيص داده و قبض جريمه صادر كنند.
۱۳۹۳/۱۱/۰۸ ۱۸:۰۱:۱۵ | 5,716 بازدید
مطابق ماده ۵۳ قانون اجرای احکام مدنی - هرگاه مالی از محکومعلیه در قبال خواسته یا محکومبه توقف شده باشد...
۱۳۹۳/۱۱/۰۷ ۰۳:۲۶:۴۸ | 5,887 بازدید
مبحث چهارم ـ مرور زمان
ماده 105- مرور زمان، در صورتي تعقيب جرائم موجب تعزير را موقوف ميكند كه از تاريخ وقوع جرم تا انقضاي مواعد زير تعقيبنشده يا از تاريخ آخرين اقدام تعقيبي يا تحقيقي تا انقضاي اين مواعد به صدور حكم قطعي منتهي نگرديده باشد: الف- جرائم تعزيري درجه يك تا سه با انقضاي پانزده سال
۱۳۹۳/۱۰/۰۴ ۲۱:۳۶:۳۳ | 6,071 بازدید
قانون كار
فصل اول - تعاريف كلي و اصول
ماده 1 - كليه كارفرمايان ، كارگران ، موسسات توليدي ، صنعتي ، خدماتي وكشاورزي مكلف به تبعيت از اين قانون مي باشند .
۱۳۹۳/۱۰/۰۴ ۲۱:۲۴:۴۴ | 6,469 بازدید
۱۳۹۳/۱۰/۰۴ ۲۱:۱۸:۵۵ | 4,804 بازدید
قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادي به آن مصوب 3/8/1367 مجمع تشخيص مصلحت نظام ماده 1 ـ اعمال زير جرم است و مرتكب به مجازاتهاي مقرر در اين قانون محكوم ميشود:
1 ـ كشت خشخاش و كوكا مطلقاً و كشت شاهدانه به منظور توليد مواد مخدر يا روانگردانهاي صنعتي غيرداروئي.
۱۳۹۳/۱۰/۰۴ ۲۱:۰۴:۳۱ | 5,520 بازدید
قسمتهای خاکستری رنگ منسوخ شده و قانون مجازات جدید اعمال میشود .
کتاب پنجم بخش تعزیرات ( ماده 498 به بعد ) به قوت خود باقی هست .
باب اول - مواد عمومي
ماده ۱
قانون مجازات اسلامي راجع است به تعيين انواع جرايم و مجازات و اقدامات تأميني و تربيتي که درباره مجرم اعمال ميشود.
۱۳۹۳/۱۰/۰۴ ۲۰:۴۷:۱۲ | 5,426 بازدید
فصل اول- تعاریف، مصادیق و تشکیلات
ماده 1- اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
الف- قاچاق کالا و ارز: هر فعل یا ترک فعلی است که موجب نقض تشریفات قانونی مربوط به ورود و خروج کالا و ارز گردد و براساس این قانون و یا سایر قوانین، قاچاق محسوب و برای آن مجازات تعیین شده باشد، در مبادی ورودی یا هر نقطه از کشور حتی محل عرضه آن در بازار داخلی کشف شود.
۱۳۹۳/۱۰/۰۴ ۲۰:۳۸:۱۵ | 5,143 بازدید
قانون جرائم رایانهای
بخش یكم ـ جرائم و مجازاتها
۱۳۹۳/۰۹/۲۳ ۰۴:۱۸:۰۰ | 5,435 بازدید
قانون آيين دادرسي كيفري (مصوب سال 1392)
بخش اول- کلیات
فصل اول- تعریف آیین دادرسی کیفری و اصول حاکم بر آن
ماده 1- آیین دادرسی کیفری مجموعه مقررات و قواعدی است که برای کشف جرم، تعقیب متهم، تحقیقات مقدماتی، میانجیگری، صلح میان طرفین، نحوه رسیدگی، صدور رأی، طرق اعتراض به آراء، اجرای آراء، تعیین وظایف و اختیارات مقامات قضائی و ضابطان دادگستری و رعایت حقوق متهم، بزهدیده و جامعه وضع میشود.
۱۳۹۳/۰۹/۲۳ ۰۴:۰۷:۳۶ | 4,991 بازدید
كتاب دوم - درامور كيفري
كليات
ماده 1 - آئين دادرسي كيفري مجموعه اصول و مقرراتي است كه براي كشف و تحقيق جرائم و تعقيب مجرمان و نحوه رسيدگي و صدور راي و تجديدنظر و اجراي احكام و تعيين وظايف و اختيارات مقامات قضايي وضع شده است.
ماده 2 - كليه جرائم داراي جنبه الهي است و بشرح ذيل تقسيم مي گردد:
اول - جرائمي كه مجازات آن در شرع معين شده مانند مواردحدود و تعزيرات شرعي .
۱۳۹۳/۰۳/۲۵ ۱۸:۵۱:۱۲ | 26,657 بازدید
صندوق تأمین خسارات بدنی
به استناد ماده 10 قانون بیمه اجباری شخص ثالث وبه منظور حمایت از زیان دیده گان حوادث رانندگی، خسارتهای بدنی وارد به اشخاص ثالث که به علت فقدان یا انقضاء بیمه نامه، بطلان قرارداد بیمه، تعلیق تامین بیمه گر، فرار کردن و یا شناخته نشدن مسئول حادثه و یا ورشکستگی بیمه گر قابل پرداخت نباشد یا به طور کلی خسارتهای بدنی خارج از شرایط بیمه نامه (به استثناء موارد مصرح در ماده (7)) توسط صندوق مستقلی به نام صندوق تامین خسارتهای بدنی پرداخت خواهد شد.
۱۳۹۲/۱۰/۱۱ ۰۶:۲۰:۳۲ | 5,941 بازدید
قانون مجازات اسلامي
كتاب اول ـ كليات
بخش اول ـ مواد عمومي
فصل اول ـ تعاريف
ماده 1- قانون مجازات اسلامي مشتمل بر جرائم و مجازاتهاي حدود، قصاص، ديات و تعزيرات، اقدامات تأميني و تربيتي، شرايط و موانع مسؤوليت كيفري و قواعد حاكم بر آنها است.
۱۳۹۱/۱۲/۱۲ ۰۳:۰۷:۵۲ | 22,707 بازدید
لايحه دفاعي در پرونده الزام به تنظیم سند رسمی/ دفاعيات خوانده
ریاست محترم شعبه ......دادگاه عمومی شهرستان ....
با سلام ؛ احتراماً در پاسخ دادخواست آقایان ...... به طرفیت ...... موکل اینجانب موضوع پرونده کلاسه ....... تقاضاي بذل عنایت به نکات معروضه زیر و صدور حکم بر بیحقی خواهانها و رد دعوی آنان را دارد .
۱۳۹۱/۱۱/۲۶ ۰۱:۳۸:۰۸ | 13,303 بازدید
فردي كه معتاد به موارد مخدر ميباشد بر اثر تزريق اشتباهي آمپول فوت مي نمايد و در نظريه پزشكي قانوني ميزان تأثير تزريق اشتباه در روند فوت به ميزان 10% گزارش شده است . دادگاه بدوي حكم به پرداخت 10% ديه متوفي صادر نموده است . اين لايحه درمقام اعتراض تجديد نظر به دادنامه بدوي و استدلال بر پرداخت 100% ديه كامل تنظيم گرديده است .
بسمه تعالي
رياست محترم شعبه ........ دادگاه تجديد نظر استان آذربايجانشرقي
با سلام ؛ احتراما در ارتباط با پرونده كلاسه ....... آن شعبه محترم به عنوان اولياي دم مرحوم ....... و در پي اعتراض تقديمي نسبت به رأي شعبه ........ دادگاه عمومي جزائي .......... به استحضار عالي ميرساند ؛
۱۳۹۱/۱۱/۲۳ ۰۴:۱۷:۵۳ | 6,242 بازدید
۱۳۹۱/۱۱/۱۶ ۰۴:۳۰:۰۶ | 15,244 بازدید
۱۳۹۱/۱۱/۱۶ ۰۴:۰۴:۰۰ | 7,535 بازدید
قانونگذار نگهداري كودك را هم حق و هم تكليف پدر و مادر دانسته و در صورت مفارقت و جدايي زوجين از يكديگر چنين تعيين تكليف نموده است: «براي حضانت و نگهداري طفلي كه ابوين او جدا از يكديگر زندگي ميكنند، مادر تا هفتسالگي اولويت دارد و پس ازآن با پدر است.» سپس در تبصره الحاقي ماده 1169 اصلاحي 1382 مقنن بيان ميدارد: «بعد از هفتسالگي در صورت اختلاف، حضانت طفل با رعايت مصلحت كودك به تشخيص دادگاه ميباشد.»
۱۳۹۱/۱۱/۱۳ ۱۷:۵۶:۱۷ | 12,280 بازدید
بسمه تعالي
رياست محترم دادگاههای تجدیدنظر استان ……..
سلامٌ علیکم؛ احتراماً. پيرو وكالتنامه تقديمي به شماره ......... مراتب اعتراض موکل...........را نسبت به حكم شماره ... شعبه ......... در پرونده كلاسه ........ ، ظرف مهلت مقرر قانونی معروض داشته، در مقام بیان جهات اعتراضیه به استحضار عالی می رساند:
۱۳۹۱/۱۱/۱۳ ۱۷:۰۶:۵۶ | 15,032 بازدید
بسمه تعالي
ریاست محترم شعبه ........دادگاه عمومی
با سلام ؛احتراماً، در خصوص پرونده کلاسه ...........آن دادگاه و پیرو وکالتنامه تقدیمی از جانب آقای ............. عنایت ریاست محترم دادگاه را به نکات زیر معطوف، استدعای بذل توجه دارد:
از آنجا که دفاع جامع و مانع در برابر دعوی اصلی، به خواسته الزام موکل به تنظیم سند رسمی به بحثی مفصل نیازمند می باشد ، به منظور رعایت اختصار بدواً خلاصه ای از مطالب مربوطه به عرض می رسد تا با مطالعه آن توسط دادگاه محترم دیدگاه های اصولی راجع به دعاوی فوق مطرح، سپس در ادامه توضیح مفصل نیز تقدیم می گردد:
۱۳۹۱/۱۱/۱۳ ۰۳:۴۵:۱۰ | 7,016 بازدید
اهدای جنین
قبل از پرداختن به بحث اهدای جنین باید2 اصطلاح تلقیح مصنوعی و اهدای جنین توضیح داده شود تا ابهامی در این خصوص پدید نیاید. تلقیح مصنوعی یعنی این که زن را با وسایل مصنوعی و بدون آن که نزدیکی صورت گیرد، باردار کنند. اهدای جنین یعنی واگذاری داوطلبانه و رایگان یک یا چند جنین حاصل از باروری آزمایشگاهی سلول جنسی نر و ماده یک زوج سالم به یک زوج نازا.
۱۳۹۱/۱۱/۱۳ ۰۳:۳۳:۰۱ | 7,230 بازدید
فرزند خواندگی
فرزند خواندگی عبارت است از اعطای سرپرستی کودکان بدون سرپرست شناخته شده تحت سرپرستی سازمان بهزیستی به خانواده های متقاضی که واجدالشرایط قانون جاری حمایت از کودکان بی سرپرست باشند. در ایران باستان نیز به ویژه در زمان ساسانیان فرزند خواندگی مورد پذیرش و مرسوم بوده است.
۱۳۹۱/۱۱/۱۳ ۰۳:۲۴:۲۳ | 11,682 بازدید
پس از فوت متوفي، موضوع توسط اداره ثبت احوال در رايانه ثبت گرديده و سپس شناسنامه آن فرد باطل و گواهي فوت صادر ميشود. فوت شخص آثار حقوقی زیادی دارد؛ من جمله این که در اثر فوت انسان اموال او به طور قهری به وراث او منتقل میشود، اما به منظور این که وراث بتوانند سهم الارث خود را مطالبه و در آن تصرف کنند، ابتدا لازم است وارث و سهم الارث هر یک از آنان در دادگاه مشخص گردد.
۱۳۹۱/۱۱/۱۲ ۰۷:۰۷:۴۰ | 23,165 بازدید
۱۳۹۱/۱۱/۰۱ ۰۱:۳۹:۱۲ | 9,395 بازدید
مطالبه اجرت المثل ايام زندگي مشترك
يكي ديگر از دعاوي مالي كه در محاكم خانواده طرح ميگردد بحث و اختلاف پيرامون اجرت المثل كارهاي انجام گرفته از سوي زوجه در دوران زندگي مشترك است كه ميتوان ان را يكي از آثار مالي واقعه طلاق دانست كه در تبصره 6 قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق به ان اشاره شده است.
۱۳۹۱/۱۱/۰۱ ۰۱:۳۷:۳۶ | 7,314 بازدید
بذل مدت نكاح منقطع
گفته شد كه طلاق يكي ا زموارد انحلال عقد نكاح دائم است وليكن در نكاح موقت با سپري شدن مدت اين رابطه پايان مي پذيرد بدون اينكه نيازي به حكم دادگاه يا انجام عمل حقوقي خاص باشد.تشخيص انقضاي مدتامر دشواري نيست زيرا معين بودن مدت از شرايط اساسي صحت عقد نكاح منقطع است. علاوه بر انقضاي مدت با بذل مدت كه وابسطه به اراده شوهر است از موارد انحلال عقد نكاح منقطع (موقت)محسوب ميشود بدون اينكه شرايط مقرر در طلاق ياتشريفات خاص نياز باشد. ولي به هرحال بايد اراده شوهر اعلان شود و رجوع از بذل مدت نيز در زمان عده زن امكان ندارد.
۱۳۹۱/۱۱/۰۱ ۰۱:۳۶:۱۴ | 11,069 بازدید
پرونده طلاق
دعوي طلاق يكي از دعاوي رايج محاكم خانواده است كه زن يا شوهر از دادگاه درخواست حكم يا اذن به طلاق را مينمايند. در واقع مراداز طرح دعوي،حل اختلاف درباره استحقاق اعمال جنين حقي است كه در آينده و بعد از تصميم قطعي دادگاه از ان استفاده مينمايد به تعبير ديگر اراده شوهر به اجرا يصيغه خاص نزد دو مرد عادل ،جدايي زوجين را ايجاد و دخالت دادگاه ،مجوز واقع ساختن ان و ثبت طلاق در محضر است و در وقوع عمل حقوقي اثر ندارد. عدم ثبت واقعه ازدواج نيز مانع از رسيدگي به تقاضاي طلاق و انحلال نكاح در دادگاه نست . زيرا بدون اجازه دادگاه نيز ميتوان صيغه طلاق را جاري كرد . بدون اينكه حكم بطلان ان در قوانين مدون مشاهده شود.
۱۳۹۱/۱۱/۰۱ ۰۱:۳۳:۰۲ | 9,263 بازدید
نفي ولد
مقدمه
يعني مردي كه بر طبق اماره قانوني فراش،پدر كودكي به شمار آيد،بخواهد انتساب ان كودك را به خود نفي كند در اين صورت بايد خلاف ان اماره را اثبات كند .دعوي نفي ولد به مفهوم خاص يعني نبودن شرايط اماره فراش و نادرست بودن ان.هرچند مفهوم عام ان شامل مفاهيم ديگري است كه ناظر به اصل نكاح با مادر طفل و تاريخ ولادت و هويت طفل است و اثبات ان موارد پدر را از دعوي نفي ولد بي نياز مي نمايد ليكن در قانون مدني به ان اشاره نشده است.
۱۳۹۱/۱۱/۰۱ ۰۱:۳۲:۱۴ | 7,982 بازدید
اثبات نسب
مقدمه
خانواده با نكاح صحيح زن و مرد تشكيل ميشود و نسب مشروع نيز ناشي از ازوداج مشروع پدر و مادر است زيرا قانو گذار طفلي را كه از رابطه آزاد زن و مرد به وجود امده منسوب به هيچ كدام نميداند و چنين كودكي عضو خانواده نبوده و حتي از نام پدر و مادر استفاده نميكند و از انان ارث نمي برد.
۱۳۹۱/۱۱/۰۱ ۰۱:۳۱:۴۱ | 8,033 بازدید
حق ملاقات
مقدمه - همانطوري كه در مبحث حضانت گفته شده به نظر ميرسد دادگاه بايد ترتيب ملاقات طفل را براي طرفين در ضمن حكم حضانت طفل تعيين نمايد و يا طبق ماده 12 قانون حمايت خانواده در كليه مواردي كه گواهي عدم امكان سازش صادر ميشود،دادگاه نحوه ملاقات اطفال را از حيث زمان ، مكان و فرد ناظر براي طرفين معين ميكند.