راه اندازی وب سایت حاضر به منظور ارائه مشاوره و خدمات حقوقی بر اساس مهارت یا تخصص اعضاء و جهت تحقق اهداف و امکانات ذیل صورت گرفته است :

 

ارائه مشاوره و خدمات حقوقي  

گرايش به وكالت تخصصي

 به اشتراك گذاري  لوایح دفاعی و  راهنمای عملی طرح دعاوی

  ارائه منابع آموزشي براي كارآموزان وكالت

  ضرورت اطلاع رساني  از ديدگاه حقوق  شهروندي

 

 

ارائه مشاوره و خدمات حقوقي

 بسیاری از افراد بنا به دلایل متعدد از قبیل محذورات اجتماعی و یا مشغله زیاد کاری و مشکلات ناشی از ترافیک شهری امکان مراجعه به دفاتر وکلا و مشاوره حضوری را ندارند. در این سایت کاربران همانند دفتر کار واقعی می‌تواند سؤالات خود را به همراه تصویر اسناد و مدارک لازم به وکلا ارسال نموده و متقابلاً وکلا نیز پاسخ مشاوره‌ها را به همراه دادخواست و لایحه دفاعیه و ... از طریق فرم‌ها واسناد استاندارد به کاربران ارسال نمایند.


تعيين موقعيت دفاتر وكلا برروي نقشه به منظور ارتباط دفتر مجازی با دفتر حقیقی، کاربرانی که تمایل به مشاوره حضوری و یا اعطای وکالت دارند، با تعیین موقعیت دفتر بر روی نقشه به نشانی دفتر وکالت هدایت می‌شوند. همچنین در مواردی که نشانی دفتر وکالت تغییر می‌کند با تغییر موقعیت دفتر بر روی نقشه سایت، بدون نیاز به انتشار آگهی در روزنامه موقعیت جدید دفتر در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد.

سرويس پيام خودكار يا ابلاغ الكترونيكي - به منظور تسریع در برقراری ارتباط و آنلاین نمودن مشاوره‌ها، تمامی پروفایل‌ها به سیستم ابلاغ الکترونیک مجهز شده تا به محض طرح سؤال، مشاور با دریافت پیام هشدار در تلفن همراه خود از طرح سؤال مطلع گردد و بالعکس کاربر نیز با دریافت پیام هشدار در همراه خود از وصول پاسخ مطلع گردد.

گرايش به وكالت تخصصي 

وكالت در تمام دنيا دستخوش تحولات شگرفي شده است و مانند پزشكي گرايش به تخصص پيدا كرده است ولي متأسفانه در كشور ما چنين مسيري طي نشده است .هر چند عنوان قانوني وكالت تخصصي در كشور ما وجود ندارد ، لكن اين امر به منزله يكسان بودن وكلاي دادگستري در زمينه كاري و تخصصي ايشان نيست و تفاوت بين آحاد جامعه وكالت از حيث تحصيلات و تجربيات امري كاملا بديهي است ، بنابر اين، بي توجهي به نياز اطلاع رساني وكلا به دليل عدم تفكيك تخصصي ايشان و نبود قانون خاص در اين زمينه به منزله فقدان حقيقت و نياز مذكور در دنياي واقعي وكالت در ايران نمي باشد .

امرزوه بدليل گستردگي علم حقوق و وجود قوانين گوناگون امكان تخصص وكلاي دادگستري در تمام زمينه هاي تخصصي حقوقي امري غير ممكن ميباشد و كليه وكلاي دادگستري در امور متعدد كيفري و حقوقي ، در يك سطح تخصصي و تجربي يا تحصيلاتي قرار ندارند. اين موضوع نه تنها از حيث يكسان نبودن سوابق علمي و تجربيات كاري وكلاي دادگستري قابل اهميت است، و لكن از آن مهمتر، بحث تحولات دروني و ناشي از سالهاي كاري و تجربي خود وكلاي دادگستري است كه به مرور زمان، در برخي از رشته هاي وكالتي ، داراي تبحر بيشتري شده و تلاش ميكنند فقط در همان رشته ها به فعاليت بپردازند و اساسا براي موكلان، فهميدن اين امر كه كدام وكيل در كدام حوزه كاري، تجربه و كارآئي بيشتري دارد، از اهميت مضاعفي برخوردار ميباشد. جهت نيل به اين هدف از روشهاي ذيل استفاده شده است :

 

به اشتراك گذاري لوايح دفاعي - لوايح دفاعيه حاصل سالها  تجربه ، تخصص و دانش حقوقي  وكلاي دادگستري است و بهترين ملاك  براي ارزيابي و  قضاوت كاربران در مورد توانائي و مهارتهاي وكيل ميباشد.  بسياري از اين لوايح سالها در بايگاني وكلا بصورت بلا استفاده باقي ميماند و هيچ استفاده مفيدي از آنها  صورت نمي گيرد. به اشتراك گذاري لوايح  ضمن جلوگيري از راكد ماندن آنها ، موجب آشنايي با شيوه دفاع وكلاي مختلف و تسلط برانواع شيوه هاي دفاع و نحوه دفاع طرفين دعوي بصورت همزمان و اطلاع از استدلالهاي مخالف در متن لوايح ميباشد . با مطالعه اين لوايح ميتوان با  اطمينان خاطر رونده پرونده را مديريت نموده وآمادگي بيشتري براي پاسخگويي به دفاعيات احتمالي طرف دعوي پيدا نمود .

به اشتراك گذاري فايل راهنماي دعاوي – بعلت مديريت پرونده هاي متنوع هميشه امكان داشتن حضور ذهن در مورد نكات ريز و درشت تمام پرونده ها وجود ندارد ودر بسياري از موارد تدارك پيگري يا دفاع مستلزم ساعتها صرف زمان و مطالعه ميباشد .  دراين فايلها تمام مراحل پيگيري پرونده و اقدامات دادگاه و راهكارهاي عملي جهت پيگيري پرونده ارائه ميشود كه با مطالعه آنها قبل از شروع پرونده زمان و انرژي مصرف شده براي پرونده هاي مشابه به حداقل رسيده و موجب تسريع امور دفتر وكالت و سهولت پيگيري پرونده  و اتخاذ بهترين روش طرح دعوا خوهد شد .

ارائه منابع آموزشي براي  كارآموزان وكالت

يكي از اهداف وبسايت، استفاده  كارآموزان وكالت و وكلاي جوان از تجارب و مهارت هاي وكلا و اساتيد سطح كشور با گرايشها و تخصص هاي گوناگون  ميباشد .

معمولا در دروه كار آموزي بلحاظ برخي مشكلات امكان مطالعه پرونده هاي متنوع وجود ندارد.  ضمنا  بسياري از وكلاي سرپرست  بصورت تخصصي فعاليت مي كنند و درزمينه مورد فعاليت كارآموز داراي تجربه يا مهارت كافي نميباشند و  نياز به استفاده از  تجربيات چندين وكيل سرپرست احساس ميشود .

 در چنين شرايطي غالب كار آموزان و وكلاي جوان مجبورند فقط از استعداد و ابتكارشخصي خود استفاده نموده و عليرغم صرف اوقات گرانبهاي خود، اغلب موارد در انجام وظايف شغلي دچار تزلزل و ترديد ميگردند و بر اثر بي تجربگي مرتكب خبط و خطاهائي ميشوند كه به موقعيت شغلي آنان لطمه وارد مي نمايد . 

 در صورتيكه هدف به اشتراك گذاري اسناد يا سوابق پرونده ها تحقق پيدا كند ، كارآموزان ميتوانند با مراجعه به بايگاني الكترونيك ساير وكلا ومطالعه اسنادومكاتبات آنان با روش كار چندين وكيل در يك پرونده آشنا شوند .

 لذا استفاده از فضاي مجازي براي به اشتراك گذاري سوابق پرونده ها و لوايح دفاعي و ... و ايجاد مركزي  براي دسترسي سريع كار آموزان به اطلاعات مورد نياز ضرورري ميباشد و اين كار صرفا با همكاري خود وكلا در جهت تبادل سريع تجربيات و معلومات امكان پذير خواهد بود.

ذخیره سوابق مشاوره براي استفاده مجدد - بمنظور مشاوره فوري و تسريع در پاسخگوئي ، سوابق مشاوره بصورت طبقه بندي شده در پروفايل شما ذخيره خواهد شد تا در صورت طرح سوالات مشابه  مورد استفاده قرار گيرد وامكان تبادل سوابق مشاوره بين همكاران وجود داشته باشد .

ضرورت اطلاع رساني از ديدگاه حقوق شهر وندي

تمامي مشاغل و صنوف در جامعه نياز به معرفي به اشخاص نياز مند دارند و متقاضيان نيز دوست دارند تا به طريق مطمئن نسبت به آگاهي از مراجع بر طرف كننده نيازهاي آنان  اطلاع صحيح  پيدا نمايند.

اكثرمراجعين به دادگستري كه در جستجوي وكيل مدافع براي پرونده هاي خود ميباشند ، هيچ منبع موثقي براي پيدا كردن وكلاي مرتبط با موضوع تخصصي پرونده خود نمي شناسند و در اين رابطه اقدام به پرس و جو از كادر اداري يا قضايي شاغل در دادگستري مي نمايند و همين امر باعث رونق بازار دلالي براي برخي افراد سود جو و نهايتا تضييع حقوق شهروندان ميشود . امري كه با همكاري وكلا  براحتي قابل پيشگيري هست .

تخصص ها و مهارت هاي وكلا امري است كه خود وكلا به آن آگاه هستند و ارائه چنين اطلاعاتي حتي از سوي كانون هاي وكلا نيزغير ممكن است و پرداختن به اين مقوله صرفا با همكاري وكلا ممكن ميباشد . از طرفي وكلاي دادگستري بلحاظ وجود شائبه تبليغ  چندان رغبتي به اين موضوع نشان نمي دهند و لذا تا كنون انگيزه اي براي اين كار وجود نداشته وهيچ  تلاشي در زمينه اطلاع رساني در خصوص تخصص ها و مهارت هاي وكلا صورت نگرفته است . ولي نگاهي به برخي واقعيت هاي جامعه ضرورت اطلاع رساني به شهروندان را در اين زمينه روشن مي سازد .

در گذشته در اغلب  شهرهاي متوسط ،اشخاص و صنوف محدود آن به راحتي قابل شناخت بودند .  لكن امروزه در شهرهاي بزرگ و چند ميليوني و با توجه به نرخ زياد مهاجرت امكان شناخت صنوف تخصصي روزافزون، مثل همان وضعيتي كه در گذشته حاكم بوده است، وجود ندارد . اين امر باعث ميشود آحاد جامعه در يك بلاتكليفي بسر برده و انرژي زيادي در اين خصوص به هدر رود . لذا نياز به شناخت اشخاص خبره و متخصص از جمله وكلاي دادگستري يك نياز واقعي جامعه ميباشد و سيره عملي عقلاي عالم (دركشورهاي پيشرفته) آن را تأييد ميكند .

اطلاع رساني در زمينه تخصص وكلا از حقوق  مسلم شهروندان ميباشد تا در قبال هزينه هائي كه متحمل ميشوند ، از خدمات فردي متخصص استفاده نمايند . در واقع اكثر شهروندان از گستردگي قوانين و تخصص هاي حقوقي اطلاع چنداني ندارند و وكلاي دادگستري را در همه تخصص هاي حقوقي واجد اطلاعات لازم ميدانند . متأسفانه عملكرد قوه قضائيه و حمايت از اشخاصي كه بدون داشتن تحصيلات حقوقي متصدي شغل قضا شده اند  به اين باورغلط دامن زده است . لذا انتظار اينكه شهروندان در استخدام وكيل امر تخصص را مدنظر قراردهند انتظار بيهوده اي هست و مسئوليت هر گونه سوء دفاع ناشي از عدم رعايت تخصص  در وهله اول به عدم اطلاع رساني وكلاي دادگستري و قوه قضائيه بر ميگردد .

نگاهي به كيفيت انتخاب وكيل و نياز موكلان اين حقيقت را اشكار ميسازد كه هر موكلي تمايل دارد ، در وهله اول و بعد از آشنائي عمومي با موكل خود مقداري از سوابق كاري و تحصيلات و سوابق تخصصي وتأليفات و كارهاي مشابه  يا مستندات كاري پرونده هاي وكيل خود را بشناسد .

اغلب موكلان بعد از پرس و جوي مقدماتي از منابعي كه در اختيار دارند ، يك نفر را بعنوان وكيل دادگستري در نظر ميگيرند. در اين مرحله علي رغم نياز موكلان به آگاهي بيشتر از وكيل، متقابلا تمايل معرفي كامل وكيل و سوابق وي براي موكلان، اغلب شيوه مناسبي وجود ندارد. زيرا وقت و فرصت اين امر وجود نخواهد داشت و مستلزم صرف ساعتها زمان ميباشد . و يا اينكه خيلي از همكاران وكيل و اغلب همكاران با سابقه و مجرب، اساسا هر گونه سخن و بيان مطالب در اين قسمت را براي خود امري وجيه و شايسته، ارزيابي نمي نمايند. بنابراين  نياز موكلان به آشنائي بيشتر با وكيل و نياز وكيل به معرفي دقيق تر ، در هر دو قسمت، ابتر باقي ميماند. امري كه ميتواند منجر به مشكلات بيشتري براي طرفين، در آينده گردد. با استفاده از روش هاي اطلاع رساني تخصصي براي وكلاي دادگستري، نيازهاي فوق الذكر قابل برطرف شدن ميباشد.